Jeg har altid været mest interesseret i at leve drømme ud i virkeligheden. At finde ud af, hvordan drøm og virkelighed hænger sammen. Det er sikkert også derfor jeg blev digter. Og derfor at jeg nu betragter hestetræning som et stort, og ret uudforsket møde mellem drøm og virkelighed.
Som om der ikke er forsket, skrevet, talt en masse om heste og mennesker og træning og ridning fra 117 vinkler! Det er der selvfølgelig, men det jeg leder efter, er anderledes. Et godt stykke af vejen må jeg (rettere sagt: hesten og jeg) gå alene og gøre nye erfaringer, i et tempo som især hesten bestemmer.

Drømmen i hestetræning handler for mig mest af alt om at lytte til hesten. Det dyr jeg ønsker skal betragte mig som en ven – må jeg først og fremmest lære at lytte til.
Hvor ville jeg gerne lære det sprog på en nat, og så ikke flere misforståelser! Men tålmodighed er det første, som må læres. Så, hestens sprog. Og misforståelser kan ikke undgås, uanset hvor meget man forstår.

Det er noget af en drøm: at se en verden for sig hvor alle hesteejere lytter til deres heste, og respekterer hvad der siges; hvad hesten på sin side drømmer om.
Hvor mange heste ville der mon være tilbage, hvis hovedsagen ikke længere var, hvad heste skulle bruges til, vises frem til, præstere, men derimod at give dem så godt og naturligt et liv som muligt, og respektere dem som unikke, smukke, noble, inspirerende væsener – og som venner?
Hvor mange hesteejere ville kunne se ideen i at have en hest – hvad der trods alt er ressourcekrævende på mange måder – hvis ”brugsværdien” ikke længere var grundlaget?
I dag, nok ikke mange.
Og alligevel bevæger også hesteverdenen sig et lille stykke rundt om solen hver dag!

Min hjemmeside skal fortælle lidt om mine erfaringer, og drømmene jeg har valgt at følge. Den kan være til inspiration.
Men jeg tager også ud som underviser/ konsulent. Er du optaget af nogle af de samme spørgsmål, eller kunne du tænke dig at få indblik i de særlige “gentle horse” træningsmetoder baseret på positiv forstærkning og intet pres, for at løse problemer eller styrke motivation og glæde hos din hest – så er du velkommen til at kontakte mig og høre nærmere.