(Efter udgivelsen af Atomar, Weiss-Manettis forudsigelse og Moderne shaman – og halvandet års tavshed på bloggen)

Krigen kom til Europa, og behovet for at prioritere midler, energi, ord – ændrede sig for en del, også mig. Blev mere markant og kompromisløst. Ordene på bloggen måtte vente, imens nogle streger blev tegnet i sandet, nogle valg taget, til glæde for de blivende ord; bøgerne.

Jeg opfandt forlaget Maggies Mill og bød velkommen til tre rebelske størrelser: Atomar, Weiss-Manettis forudsigelse og Moderne shaman. Jeg ville ikke spilde mere tid. Jeg ville prioritere og følge min fornemmelse af det rigtige, det betydningsfulde. Energien jeg måtte hente i min personlige kamp for at få de nye bøgers drøm og virkelighed til at mødes, kunne sendes videre til andre kampe, symbolsk – og reelt. Og det fortsætter.

Digtene i Atomar, de sammenflettede historier i Weiss-Manettis forudsigelse, naturens “replikker” i Moderne shaman, kan jeg ikke undgå at tænke sammen under én hvælving af betydning, ideer, forestillinger og erfaringer. Tre genrer, tre positioner, tre måder at udvide sit (forfatter-/læser-)jeg og sin bevidsthed på. Atomar vil rumme hele verden i hvert enkelt digt. Weiss-Manettis forudsigelse opererer med en kvantelogisk fortælling, og ophævelse af tid og sted. Moderne shaman præsenterer en udvidet bevidsthed i menneskets dialog med naturen.

Rebelske størrelser har en tendens til at blive usynlige, især i magt- og pengestyrede sammenhænge, det er en gammel sandhed. Om det er en sandhed man kan skubbe til, vil stadig vise sig. Hvis man fortsætter de meningsfulde oprør. Og de fortsætter.

Da Atomar, uden at have fået anmeldelser eller anden offentlig omtale i månederne efter sin udgivelse, pludselig blev nomineret til Blixenprisen i kategorien Årets digtsamling her i 2023, var det en overraskende sprække i en ellers lukket litterær sammenhæng, der viste sig. Begrundelsen for nomineringen lød:
Lene Henningsen, den kølige 90’er-generations mest passionerede poetiske stemme, gør et fornemt, kraftfuldt – men usynligt, fordi selvudgivet – comeback med denne samling detaljerigt og humørsygt vævede digte, hvor patosen er lige så fyndig som underfundigheden er boblende.

Når en rebel genkender en rebel, kan lyn slå ned fra en klar himmel. Det sætter et mærke. Den usynlige tatovering. Energien der skabes, sendes videre til fremtidige kampe, personlige og fælles. Din frihed, er min frihed.